Kategorier
Catering

Företagscatering – tips & råd 

Att välja företagscatering kan göras vid en mängd olika tillfällen. Tänker man företagscatering så blir den första tanken ofta konferenser eller större events. Sant är att catering vid dessa tillfällen är vanligt förekommande – och lite av ett måste. 

Lika sant är emellertid att företagscatering idag är vanligt förekommande även i andra sammanhang. Något som hör ihop med att cateringbranschen i stort har förändrats. 

Det senare förklaras av att branschen är mindre stelbent. Förr så siktade man in sig på de större tillfällena – konferenser, exempelvis – och hade ganska tydliga regler vad gäller minimum antal beställningar. 

Catering – numera för alla 

Idag så har man en bredare målbild och kan erbjuda catering till mindre sällskap – där exempelvis 4 personer är satt som en gräns. Detta har gjort att vanliga privatpersoner väljer catering för exempelvis fester, middagar och enklare picknicks i goda vänners lag. 

Samma sak kan ses för företagscatering där man numera ser att företag väljer den lösningen för exempelvis måndagsfrukost, för fredagsfikat – eller om man exempelvis har utbildningar och planeringsdagar. Det spelar ingen roll hur stort sällskap det handlar om eller vilket typ av tillfälle man anlitas för: företagscatering idag anpassas och går att använda oavsett. 

Enklare mat och bättre priser inom företagscatering 

En stor anledning till detta handlar även det om en omställning, men denna gång gällande menyerna och vad som är möjligt att beställa. Genom att erbjuda exempelvis plockmat, fräscha sallader, utsökta bakverk och matiga mackor så kan företag inom catering dels hålla kostnaderna nere och dels också arbeta effektivt sett till att nämnda rätter inte tar så lång tid att färdigställa. 

Det ligger i både beställarens och cateringföretagets intressen. Priserna för företagscatering blir humana, tiden från beställning till servering blir kort – och genom detta kan man också se catering som det gångbara alternativ man gör idag. 

Denna förändring är både välkommen och ytterst välbehövlig. Äta bör man, eller hur? Företagscatering innebär att man ger sina anställda optimala förutsättningar för att ta sig an en lite annorlunda arbetsdag.